Povestea

IMG_0516

Aceasta este secțiunea pe care probabil mulți nu o vor citi. Pentru că este lungă. Dar am scris-o totuși – nu neapărat pentru voi, ci pentru noi, ca să ne reamintească zi de zi lucrul cel mai important: de ce facem ceea ce facem.

Ai avut vreodată acea senzație de nerăbdare stând în mașină, așteptând la un semafor sau un ambuteiaj, cufundat în gânduri – supărat poate pe alți șoferi care păreau că avansează mai repede – chiar dacă, de fapt, nici nu te grăbeai nicăieri? Sigur că ai avut. Cu toții am avut. Dar ți-ai pus vreodată întrebarea de ce simți asta? Ce se întâmplă în tine?

Acest lucru se întâmplă pentru că nu avem răbdare, ne dorim să fim altundeva, iar faptul că stăm în mașină este de multe ori un inconvenient care trebuie îndurat pentru a ajunge din A în B. Nu este o activitate pe care o așteptăm… Ce s-a întâmplat oare cu bucuria de a conduce?

Renumitul designer Ilse Crawford spune că modul în care sunt gândite interioarele în care ne petrecem timpul, ne influențează atât lumea interioară, cât și comportamentul. De ce ar fi altfel în cazul unei mașini? La Vanity Kustom când un interior sau o șa de motocicletă prinde contur, suntem conștienți de faptul că modelăm sentimentele și emoțiile persoanei care o va conduce.

În România poate chiar mai mult decât în alte țări, mașinile și motocicletele sunt o modalitate de comunicare. Ca și în cazul vestimentației, vrem nu vrem, ele vorbesc – sau poate chiar strigă despre noi. Fie despre statutul social, fie despre credințe, pentru ce luptăm sau despre ceea ce nu vom înghiți niciodată. Dar oare vrem să transmitem același mesaj ca și toată lumea? Probabil că nu. Atunci de ce ar trebui ca mașinile și motocicletele noastre să arate la fel ca și ale celorlalți?

interioare auto fericite
IMG_0626

Daniel Kahneman spunea în cartea lui (care i-a și adus premiul Nobel în domeniul științelor economice în anul 2002 de altfel) intitulată “Thinking Fast and Slow” un lucru extrem de interesant: o mașină, oricât de scumpă ar fi ea, ne oferă plăcere doar atunci când ne gândim la ea. Atenție: nu atunci când stăm în ea sau ne uităm la ea, ci atunci când ne gândim la ea – care de regulă nu este foarte mult. După un timp gândurile zboară, suntem cu mintea altundeva. Ne obișnuim, totul devine automat.

Noi credem însă, că există o soluție și este destul de simplă: să fim prezenți. În locul în care suntem. Nu doar fizic, ci și mental Așa cum în meditație îcercăm să ne menținem în momentul prezent, putem deveni oricând și oriunde mai conștienți de mediul care ne înconjoară, dacă suntem atenți la simțurile noastre. La ceea ce vedem, la ceea ce atingem, la ceea ce ne transmit lucrurile din jur. Ca să simțim că trăim.

La Vanity Kustom 

fiecare detaliu, 

fiecare cusătură 

se naște din pasiunea noastră de a crea perfecțiune, 

de a oferi o experiență unică din toate punctele de vedere, 

de a te readuce în momentul prezent, 

ca să te bucuri de el. 

Și în acest fel, povestea noastră 

încet-încet devine de fapt povestea ta. 

Sigla Vanity Kustom alu logo moto
IMG_5780

Prin calitatea oferită în realizarea lucrărilor, diversitatea materialelor utilizate și inovarea în procesul de design, dorim să schimbăm senzația condusului. Și dacă prin munca noastră tu devii o persoană doar puțin mai bună față de cum ai fost ieri, înseamnă că ne-am atins scopul. 

„Se spune că oamenii fac afaceri cu oameni pe care au impresia că îi cunosc, cărora le știu povestea, și cu care împărtășesc aceleași valori. Cred că e așa, pentru că așa fac și eu, și făceam și înainte să aflu partea “teoretică”, deci probabil că e un fel de instinct”. Fraza aceasta nu a fost scrisă de noi. Nu a fost scrisă nici de un scriitor sau un influencer celebru. Am auzit-o de la o persoană foarte dragă de aici din Cluj, pe cât de obișnuită la prima vedere, atât de neobișnuită.

Și chiar dacă nu am scris-o noi, credem că ne reprezintă foarte bine. Pentru că valorile nu sunt în vorbe, nu sunt în lucrurile pe care le scriem pe perete. Acestea sunt reflectate în acțiunile noastre, în felul nostru de a fi. La Vanity Kustom valorile în care credem ai să le vezi în calitatea lucrărilor, în dorința noastră de a crea perfecțiune, în materialele pe care le utilizăm și în încercarea de a deveni puțin mai buni în fiecare zi. De fapt, în experiența pe care o trăiești când lucrezi cu noi.

Nu credem că vom deveni vreodată cei mai buni, pentru că asta ne va bloca dorința de a învăța. Nu credem nici că le știm pe toate. Însă ceea ce credem cu desăvârșire, este faptul că împreună cu tine putem crea lucruri extraordinare care ne vor aduce mai aproape de scopul nostru suprem: de a schimba modul în care tu percepi condusul.

Volan Maserati Levante Steering Wheel